In deze pagina vind u handige en interessante dingen om te weten:

Gras maaien:

Het is natuurlijk de wens van iedereen om het gras er zo perfect mogelijk erbij te hebben liggen. Met bemesten en kalken is dat niet klaar! Het gras maaien is ook een zeer belangrijke factor. Het is het beste om het gras op 3 of 4 centimeter hoog te maaien. Als er vaak kinderen spelen is 4 centimer aan te raden. Wanneer u maait helpt dat bij het groeien van de kleinere grassprieten. De tijd dat er gemaaid moet worden is tussen de maanden maart en oktober. Afhankelijk van het weer komt het ook nog wel eens in november voor. Maai het gras nooit te kort af, want hierdoor bestaat er de kans dat uw gras uitdroogt door de zon. Het beste is vaak maaien en kleine beetjes eraf halen. Wat slecht voor uw gras is, is om het lang te laten groeien en vervolgens kort af te maaien. Maai dan liever een aantal keer zodat het op de gewenste hoogte komt.

Mos in het gazon:

Mos in het gazon is een teken van een slechte bodem. Er zit teveel zuur in de grond wat het mos heerlijk vindt om in te groeien en het gras niet tegen kan. Door mosbestrijder te gebruiken gaat u dit tegen. Het is echter wel een proces wat u aangaat, maar het is goed te doen. Zorg dat er meer lucht in de grond komt  zodat het vocht weg kan zakken. Dit kunt u doen door onze wormenhumus te gebruiken die hiervoor zorgt. Ook is gebrek aan bemesten een rede van mosvorming. Doordat het gras geen optimale voeding krijgt, wordt de grond zuur en krijgt mos de kans om zich te ontplooien.

Plantenvoeding:

Het is van essentieel belang om uw planten voeding te geven. Als een plant alleen maar in de grond staat, raken de voedingstoffen op. Het is dus noodzakelijk om de planten te voorzien van voeding. Dit kan met een meststof maar ook met onze groei-, bloei- en stevigheidsmeststof. Hier zitten alle voedingstoffen in om u planten alles te geven wat ze nodig hebben om optimaal te genieten.

Gras zaaien:

Het goedkope en zeker ook kwalitatief goede middel om een gazon te maken. Het hele jaar door kan er gras gezaaid worden behalve als het vriest. De beste periode is wel in het voorjaar omdat de plant zich dan optimaal kan ontkiemen en een nog een zomer voor de boeg heeft. Het is niet aan te raden bij extreme hitte omdat het graszaad dan kan verbranden. Als het gras eenmaal ingezaaid is moet het doorgeharkt worden. Dit om zo te zorgen dat het zaad op de plek blijft liggen en en het niet weg kan waaien. Er zijn veel verschillende soorten graszaad in de markt. Het gras wat wij verkopen is hetzelfde zaad als wat de graszodenkweker gebruikt. De beste kwaliteit die er dus is. Een ander voordeel is dat het gebruikt kan worden in de schaduw en zon, klei- en zandgrond. Dit omdat er soorten bij elkaar zijn gevoegd die hier tegen kunnen en hier goed kunen groeien.

Kale plekken in het gazon:

Kale plekken in het gazon kunnen komen doordat er veel mos gezeten heeft, er veel over een plek gelopen wordt of door dieren. U kunt deze plekken weer inzaaien en daarna weer goed bemesten zodat de kale plekken zich verwijderen.

Onkruid in het gazon:

Dit is iets wat niemand wil. Het ligt dan meestal ook vaak aan de bemesting. Er moet vaker bemest worden  zodat het onkruid verdrongen word. Spuit dit onkruid niet dood maar steek het voorzichtig uit de grond inclusief de wortel. Als u spuit komen er allemaal bruine plekken op het gazon waardoor het eerder erger word dan dat het opknapt!

Goede verzorging is bemesten:

Als u uw planten en gazon goed verzorgt betekent dat u goed bemest. U voedt constant de bodem en zorgt er dus voor dat het optimale resultaat bereikt wordt. Belangrijk is een cyclus tijd (regelmaat) in het bemesten te krijgen. Hierover meer weten? Klik hier!

Besproeien van de planten en het gazon:

Als het langdurig droog is in de zomer, is het tijd om water te geven. Het beste om dit te doen is vroeg in de ochtend voordat de zon op is of in de avond als de zon onder is. De planten en het gras kunnen het vocht nu maximaal opnemen en het water kan niet verbranden door de zon. Het is beter om lang te sproeien dan telkens een klein beetje. Als u langer sproeit dringt het vocht in de grond en met kleine beetjes wordt alleen de plant vochtig zodat het doel eigenlijk niet bereikt wordt.

De juiste grasmaaier voor het gazon:

U zult denken: een grasmaaier is een grasmaaier maar dat is dus niet zo. Op een groot gazon moet een grotere machine gebruikt worden dan bij een klein gazon. Met name op een klein gazon gaat het mis met een grote machine. Doordat u teveel draait omdat de machine groot is beschadigd het gazon zwaar zodat dit kapot gaat. Bekijk dus eerst goed welke machine u koopt en laat u adviseren wat het beste is. Ook is het van belang voordat u een gazon aanlegt de bodem strak en glad te hebben. Zo hoeft u machine minder te hobbelen en is het effect vele male mooier na het maaien en is het tevens het behoud van u machine!

Onkruid tussen de planten:

Onkruid tussen de planten is geen fraai gezicht. Buiten dat om is het nog eens slecht voor uw planten ook. Onkruid haalt namelijk het vocht en de voeding uit de grond. Onkruid krijgt u doormiddel van de wind en vogels die zaadjes laten vallen. Het is van belang het onkruidplantje compleet met de wortel af te voeren zodat hij dus daadwerkelijk verwijderd is. Onkruid wortelt snel en zal dus nieuwe boosdoeners produceren. Zorg dus voor een onkruidvrije tuin.

Water geven:

Als de planten in geschikte grond en in het juiste klimaat zijn gepoot hoeft er nauwelijks water gegeven te worden. Als het echter langdurig warm en droog blijft is het zeker nodig om de planten van water te voorzien. Vooral jonge planten vragen snel om een beetje water. Het beste is om druppelend water te geven zodat de plant het rustig op kan nemen. Hiervoor zijn speciale druppelslangen ontwikkeld die u door de tuin heen kunt leggen.

Snoeien:

Het is van essentieel belang dat de nieuwe groei in het voorjaar alle ruimte krijgt. Knip alle afgestorven plantenresten van het vorige seizoen weg en ruim deze dan ook op. Let er wel op dat u de nieuwe scheuten niet beschadigd. Snoei de vaste planten altijd van onder af. Dit is voor het mooiste resultaat. Snoei bijvoorbeeld een lavendel in een egel vorm zodat deze aan alle kanten volop in bloei komt en u optimaal kunt genieten van uw planten.

Konijnen in de tuin:

Konijnen zijn in de tuin niet de fijnste bezoekers! Maar wat is nu goed om dit tegen te gaan? Veel mensen zouden zeggen doodschieten. Dit is verre van de oplossing. Het is namelijk uitstel van het probleem omdat er wel weer nieuwe komen. Wij hebben een zeer uniek product in huis die konijnen en wild tegen gaat. Het is een vloeistof die u over de planten heen kun sprayen waardoor dit gedierte weg zal gaan en op afstand zal blijven. In deze vloeistof zitten geuren verwerkt die de konijnen en het wild tegen gaan. Wij als mensen zullen het niet ruiken maar u bent wel van de ongewenste bezoekers verlost! Dit unieke en zeer milieuvriendelijke product is verkrijgbaar in onze webwinkel. Klik hier om naar het product toe te gaan!

Heeft u nog vragen of wilt u nog meer informatie?

Mail of bel ons gerust!

E-mail: info@ikub.nl

Tel: 0318-306614

 

 

© 2014 - 2024 Goed voor je tuin.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel